Oamenii de știință monitorizează albinele cu ajutorul unor coduri QR
Albinele sunt foarte importante pentru mediul înconjurător, iar oamenii de știință de la Universitatea Penn State, au folosit o metodă inedita pentru a monitoriza albinele. Cercetătorii au vrut să afle mai multe despre cum își petrec ziua, când părăsesc stupul și când revin la stup.

Cercetătorii au reușit să atașeze pe spatele albinelor coduri QR individuale pentru a le putea monitoriza. Cercetătorii vor să înțeleagă mai bine modul în care albinele își colectează hrana dar și distanțele pe care le parcurg.

Albinele ajută la polenizarea florilor, colectând nectarul și polenul pe care îl aduc la stup unde îl depozitează și îl folosesc la dezvoltarea coloniei.
În urma studiul cercetătorii au descoperit că o albină zboară chiar și 10 kilometri într-o zi dacă e nevoie, dar de obicei zboară doar în jurul stupului.
Cercetătorii au mai folosit și un minicalculator cu o mini cameră pe care au montat-o la intrarea în stup, care a colectat mai multe date, și care a măsurat și temperatura din stup.

Oamenii de știință cred că albinele au efectuat zboruri scurte pentru a elimina deșeurile dar și pentru a verifica starea vremii.
Oamenii de știință vor să perfecționeze acest sistem pentru a fi folositor apicultorilor și a-i ajuta să-și monitorizeze albinele în timp real.